Recept a hideg napokra

 Kedves karácsonyvárók! Hamarosan elérkezik a mi időnk, hiszen az

időjósok szerint a mai nap az utolsó, amikor még élvezhetjük a

vénasszonyok nyarát. Péntektől kezdve -10 fokot csökken a hőmérséklet,

ami azt jeleni, azon kívül, hogy bundabugyit célszerű húzni, közeleg az

adventi időszak.






A természet mindezt már gyönyörűen előre jelzi. Egyre színesebbek a

fák lombkoronái, egyre gyakrabban látogatjuk meg a kávézókat és

teaházakat.



A Nőklapja szerint pénteken az ország magasabb pontjain még havazás is várható.

Ez az a pont, amit azonban egyenlőre még nem várnék. Gyönyörű szép,

amikor nagy pelyhekben hull a hó, de jobban örülnék, ha mindez csak

december környékén történne meg. Együttes erővel imádkozzunk, hogy idén

fehér karácsonyunk legyen! 🙂



De addig is, amíg beköszönt az igazi várakozás, megosztok veletek egy

jó kis receptet, ami majd kellően átmelegít, amikor megérkezik az igazi

őszi hideg időjárás! 🙂



Szép napot kívánok!



Joyo

Nosalty.hu-ról…

  • előkészület:

  • főzés:



hozzávalók 2 főre

  1. A gyömbért (kb. akkorát, mint a képen látható óriás egy kisebb,

    leágazó gumója) gyorsan meghámozzuk, jó vékonyan felszeleteljük, a

    főzőedény aljára pakoljuk.
  2. Rádobjuk a fűszereket és a mézet, majd az egészet felöntjük fél liter vízzel.
  3. Felfőzzük, és pont fél óráig forraljuk az egész egyveleget. Utána

    leszűrjük. (Ha tovább forralnánk, vagy hagynánk túl sokáig állni, túl

    csípőssé válna.)
Tovább a blogra »