Recept a hideg napokra
2011 október 6. | Szerző: Joyo |
Kedves karácsonyvárók! Hamarosan elérkezik a mi időnk, hiszen az
időjósok szerint a mai nap az utolsó, amikor még élvezhetjük a
vénasszonyok nyarát. Péntektől kezdve -10 fokot csökken a hőmérséklet,
ami azt jeleni, azon kívül, hogy bundabugyit célszerű húzni, közeleg az
adventi időszak.
A természet mindezt már gyönyörűen előre jelzi. Egyre színesebbek a
fák lombkoronái, egyre gyakrabban látogatjuk meg a kávézókat és
teaházakat.
A Nőklapja szerint pénteken az ország magasabb pontjain még havazás is várható.
Ez az a pont, amit azonban egyenlőre még nem várnék. Gyönyörű szép,
amikor nagy pelyhekben hull a hó, de jobban örülnék, ha mindez csak
december környékén történne meg. Együttes erővel imádkozzunk, hogy idén
fehér karácsonyunk legyen! 🙂
De addig is, amíg beköszönt az igazi várakozás, megosztok veletek egy
jó kis receptet, ami majd kellően átmelegít, amikor megérkezik az igazi
őszi hideg időjárás! 🙂
Szép napot kívánok!
Joyo
Nosalty.hu-ról…
- előkészület:
- főzés:
- egy kis darabka friss gyömbér (kb. 2×3 cm-es)
- 2-3 rúd fahéj
- 3-4 db egész szegfűszeg
- 1 ek méz
- 0,5 l víz
- A gyömbért (kb. akkorát, mint a képen látható óriás egy kisebb,
leágazó gumója) gyorsan meghámozzuk, jó vékonyan felszeleteljük, a
főzőedény aljára pakoljuk. - Rádobjuk a fűszereket és a mézet, majd az egészet felöntjük fél liter vízzel.
- Felfőzzük, és pont fél óráig forraljuk az egész egyveleget. Utána
leszűrjük. (Ha tovább forralnánk, vagy hagynánk túl sokáig állni, túl
csípőssé válna.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: