Fenyőfek széles választéka

 Ahogy közeleg a Szenteste, az embert annál jobban foglalkoztatja egy gondolat…mégpedig, hogy milyen fát válasszon az idén. Normand

jegenyét? Ezüst
fenyőt? Valami különlegesebbet, mondjuk Nobilist? Az

utcai árusok korábban kivágott zöldjei között keresgéljen, vagy esetleg

nézzen ki magának egyet az ültetvényen, és saját kezűleg vágja ki? Vagy

idén földlabdás példányt cipeljen a lakásba? Mekkora legyen? 120? 150?

180? Annál is nagyobb? És mi volna, ha idén műfenyőbe invesztálnánk? És,

ha ökozöldet veszünk, milyen fajta legyen? Olcsóbbat? drágábbat?






Mire elérkezik a nagy este, már meg is születik a döntést, és indul a hajsza, hogy tartsuk az ütemtervet.



És akkor

milyet is választottunk? Mindenkinek egyéni joga, hogy élő fenyőt,

földlabdásat, vagy netán grínpíszpártit választ. A lényeg, hogy megvan

🙂



A magam

részéről szeretem az élő fenyőt, tavaly földlabdásat vásároltunk.

gyönyörűen mutatott. Az azelőtti évben pedig műfenyőnk volt, ami szintén

tetszett. Pozitív élményként éltem meg, hogy egyik után sem kellett

tűleveleket porszívózni, az ökobarát zöldség pedig díszítés közben nem

szurkált össze! Bár Lili barátnőm elmondása szerint az övüké tavaly

hullani kezdett ^^ Bizony… a műfenyő… hogy mik vannak 🙂






Bár olykor

furcsa, számomra már-már ijesztő trendek vannak a plasztikfák

divatvilágában. Mi magunk kizárólag a hagyományos zöld, vagy deres fákat

értékesítünk, míg a konkurenciánál már láttam hófehér, piros, vagy

éppen koromfekete példányokat is. Biztosan van olyan lakás, ahogy ez jól

mutat, de nekem a hideg futkosott a hátamon a látványuktól. Ez

mindenkinek az egyéni ízlésvilága. Én maradok a hagyományos zöldnél 🙂 A

díszek, pedig idén is arany-bronz színben fognak pompázni. Kiegészítve

néhány játékmackó formájú lógóval ^^ Ezeket már kinéztem a

virágnagykerben. Már csupán be kellene szereznem. Már, ha volna időm.



A

konyhafelújítás viszonylag jól halad. Páromék a mai napon kezdtek el

járó lapozni. Remélem időben elkészülnek. Találtam néhány ízletesnek

tűnő receptet.






Legyen nagyon szép napotok!



Joyo



Rögtön puha mézeskalács









hozzávalók 12 főre 

















A díszítéshez:











elkészítés 











  1. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot, majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, valamint a reszelt héjakat összekeverjük egy másik tálban.
  3. A kihűlt mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
  4. 5-12 órára hidegre tesszük.
  5. Sütőpapírral kibélelünk sütőlemezeket, vagy tepsiket.
  6. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen, és 

    különböző formákkal kiszúrjuk, s a sütőlemezekre helyezzük kissé

    tágasan, hogy ne nőjenek össze.
  7. 200 °C -ra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
  8. Hagyjuk kihűlni sütés után, és díszíthetjük cukormázzal, amit

    porcukorból és egy tojás fehérjéből verünk habbá, majd habzsákból

    rányomjuk a díszítést a figurákra, és hagyjuk megszáradni.
Tovább a blogra »