Karácsonyfa díszek és gyömbér tea

 Sziasztok karácsonyrajongók! ^^

Egyre sűrűbben kalandozok az ünnepi oldalakon ötleteket, recepteket gyűjtve. Remélem már ti is készülődtök. Tervezgetem az ünnepi menüt, bár rém csupán az édesség van osztva, azért édesapámnak már súgtam néhány receptet, amikre a No Salty.hu-n bukkantam. Nektek is nyugodt szívvel ajánlom az oldal böngészését, mert rengeteg jó ötletet találhattok benne, hogy mit érdemes az ünnepi asztalon tálalni 🙂

Eldöntöttem, hogy idén még egy újítást csempészek a karácsonyfánkra. Tavaly lecseréltük a zöld bársony-arany kombinációt bronz-aranyra. Csupán gömböket vettünk és csúcsdíszt. Ám, mikor a virágnagykereskedésben jártam, találtam egy doboznyi bronzos arany színű medvét. Akkorák voltak, mint a hüvelykujjam, és hat darab volt egy csomagolásban. Ahogy ott nézegettem őket a műanyag fedőn keresztül, szinte már láttam, ahogy fent hintáznak a fenyőágakon. 🙂

Nem tudom miért, de nagyon szeretem, mikor a gömbök mellett különböző formák is vannak a fán, mint például a dió, medve, mókus, harang…természetesen ízléses keretek között. Nálatok idén milyen lesz a karácsonyfa? Örülnék, ha megosztanátok velem… ^^

Emellett szeretnék nektek még egy receptet kínálni a közelgő télre való tekintettel. A recept feltöltője is az influenzás-bacis időszakra ajánlja az elkészítését…

Forró, fűszeres gyömbértea (Nesze nektek, vírusok!)



hozzávalók 2 főre 









elkészítés 







  1. A gyömbért (kb. akkorát, mint a képen látható óriás egy kisebb,

    leágazó gumója) gyorsan meghámozzuk, jó vékonyan felszeleteljük, a

    főzőedény aljára pakoljuk.
  2. Rádobjuk a fűszereket és a mézet, majd az egészet felöntjük fél liter vízzel.
  3. Felfőzzük, és pont fél óráig forraljuk az egész egyveleget. Utána

    leszűrjük. (Ha tovább forralnánk, vagy hagynánk túl sokáig állni, túl

    csípőssé válna.)

Kellemes teázást kívánok! ^^

Tovább a blogra »