Karácsonyi puncs

Készítsen vendégei számára karácsonyi fűszerektől illatozó adventi italt. A karácsonyi vásárok hangulatát idéző puncsot jól eshet a meleg szobában a barátokkal, családdal együtt elfogyasztani.

Karácsonyi puncs alkohol nélkül:

Hozzávalók:

½ l gyümölcstea

1 l almalé

2 evőkanál méz

1 citrom

2 narancs

3 szegfűszeg

1 fahéjrúd

Elkészítés:

Elösször főzzünk egy gyümölcsteát. Ezt öntsük bele egy kancsóba, adjuk hozzá a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget és a kifacsart citromot, majd öntsük fel almalével. Keverjük jól össze, és még jó melegen bögrékben tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc

Karácsonyi puncs alkohollal:

Hozzávalók:

2,5 dl édes vörösbor

2,5 dl édes fehérbor

1,5 dl rum

50 dkg cukor

2 db citrom

2 db narancs.

Forrás:  http://szepkaracsony.hu/index.php?page=karacsony&k=4&id=179

Tovább a blogra »